65 felett

65 felett

biztonsagos etrendkiegeszitoket forgalmazo patika2

Egészségvédelem


Gyógyszer-Info

OGYEI logo hiv

Elérhetőségeink

Elérhetőségek

Csiki Web


Cegadatok X

Látogatott oldalak...

Oldalletöltések száma: 1916929

Impresszum

Honlaptulajdonos:
Csiki Patika
Felelős szerkesztő
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

helpNeT Iroda Kft.

Gégegyulladás, rekedtség homeopátiás kezeléseMegfázáskor a hangunk rekedtté, fátyolossá válik. E gyakori jelenség hátterében leggyakrabban a gége vírusos vagy bakteriális fertőzése áll. Gégehurut, gégegyulladás alakul ki, ami fájdalmas rekedtséggel járhat. Rekedtséget okoz a hangszálak gyulladása is, mely tanároknál, előadóknál, énekeseknél a túlerőltetés következménye is lehet. A hang elmélyül, a hanghordozás szokatlanná válik. Gyakori kísérőtünet a köhögési inger és a száraz köhögés is.

 

A homeopátia mint szelíd gyógymód óriási jelentőséggel bír a légutak rettegett betegségeinek gyógyításában. Igen fontosak az úgynevezett komplex homeopátiás gyógyszerek, melyekben több jól bevált hatóanyag csoportosítva található. A homeopátiás készítmények nagy előnye, hogy életkori megszorítások nélkül alkalmazhatók. A természetes alapanyagú, állati, növényi, ásványi eredetű gyógyszerek a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktiválása révén hatnak.

 

A HOMEOVOX komplex tabletta biztos, hatékony megoldást nyújt mindkét eredetű hangprobléma esetén, és eredményesen alkalmazható az alsóbb légutak felé terjedő torokgyulladások kezelésére is.


Hatóanyagok:

 • Aconitum napellus: az aconitum növényre jellemzőek a heves, hirtelen fellépő panaszok. Az aconitum tehát a megfelelő szer, ha egy hirtelen hideghatás okozza a megfázást, mely a hangszálakon is nyomot hagy. A beteg kedélyállapota feltűnően nyugtalan, száraz, ugató köhögés is jelentkezhet. Az arcbőr száraz és piros.
 • Arum triphyllum: az arum triphyllum, a konytvirág a megfelelő szer énekesek, tanárok rekedtségénél. Kaparó érzés jelenik meg a garatban, és a beteg köszörüli a torkát.
 • Atropa belladonna: a belladonna az egyik leggyakrabban alkalmazott homeopátiás szer. Gyulladásoknál, lázas fertőzéseknél, skarlátnál és mandulagyulladásnál is javasolt. Garat- és torokgyulladásnál a rekedtség és a torokfájás nagyon hevesen és hirtelen alakul ki. A beteg izzad, az arc piros, a fény és a zajok, de még egy érintés is kimondottan kellemetlen. Láz, nyelési nehézséget kiváltó szájszárazság és száraz köhögés is tapasztalható.
 • Bryonia dioica: fokozatosan kialakuló láz, száraz nyálkahártyák, száraz, fájdalmas köhögés kezelésére.
 • Calendula officinalis: nyálkahártya fertőtlenítő- és gyulladásgátló hatású szer. Sebgyógyító hatása miatt homeopátiás elsősegély-szerként is alkalmazzák.
 • Ferrum phosphoricum: száraz, görcsös köhögés gégeszárazsággal, gyakran orrvérzéssel, fülgyulladással.
 • Hepar sulphuris calcareum: a hepar sulfuris bármilyen gennyes folyamatnál eredményesen alkalmazható. Jellemzi a megfázásra, rekedtségre, ugató, görcsszerű köhögésre való hajlam, valamint a hideg levegő és a hideg-száraz időjárás következtében jelentkező rosszabbodás különösen mély belégzéskor.
 • Kalium bichromicum: orrnyálkahártya, homlok- és arcüreggyulladás (jellegzetes zöldessárga váladékozással) gyógyítására.
 • Mercurius solubilis: mandulagyulladás, garatgyulladás jellegzetes zöldes orrváladékkal, erős nyálfolyással.
 • Populus candicans: a hang eltompulása esetén felső légúti- és orrnyálkahártya-gyulladás kezelésére.
 • Spongia tosta: akut gégegyulladás, rekedtség, száraz, sípoló, nehézlégzést kiváltó köhögés. A kezdődő krupp egyik kiváló szere.

Akut esetekben óránként 2 tabletta Homeovoxot kell elszopogatni. A tünetek enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága ritkítható. Amennyiben a tünetek a kezelés ellenére egy héten túl fennállnak, és javulás nem következik be, forduljon orvosához.

Forrás: Boiron